Провокация е плащането на руския газ в рубли, смята Мартин Димитров

На всички правителства им е трудно в условията на война, каза той
6 апр 2022 22:21, Петя Славова
63

За плащането на руския газ в рубли и ситуацията с посланик Митрофанова коментира депутатът от "Демократична България" МАртин Димитров.

"По отношение на руския посланик Митрофанова от "Демократична България" имаме единна позиция, че тази дама трябва да бъде обявена за персона нон грата след всички скандални изказвания, които направи", заяви той в студиото на "Денят ON AIR".

Неговото мнение е, че светът трябва да види, че България е абсолютно на европейските и натовските позиции и няма колебания при нас.

"Ние сме част от света, който иска мир и спиране на войната. Даването на военна помощ ние го разглеждаме като част от възстановяването на мира", допълни Димитров.

По думите му на всички европейски правителства в условията на война им е трудно.

"Войната представлява поскъпване на редица стоки, проблеми. Не е чудно, че никой от опозицията не иска да управлява в момента", коментира той.

Депутатът смята, че е по-добре да има една кандидатура за управител на БНБ, но постът е много отговорен и всичко се случва пред хората.

"Това, че има конкуренция е един хубав знак и се надявам да бъде избран по-добрият кандидат и управлението на БНБ да бъде на ниво", посочи гостът пред Bulgaria ON AIR.

Той заяви, че много държат на еврозоната, защото това е част от укрепването на българката финансова система и въобще мост за повече инвестиции и развитие.

"Плащането на руския газ в рубли е провокация, защото България има договор до края на годината и той трябва да се спазва. Нито едната от двете страни не би могла да го изменя. Хранилищата трябва да бъдат пълни още лятото, за да сме подготвени за кризисни ситуации", заключи депутатът от ДБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
6
 
! Отговори
Даскала преди 2 години
Виж сега Мартинчо , ако Русия откаже да ти дава газ какво ще правиш?Не зависи от нас , зависи от тоя който притежава продукта, как да го продава, и на кого , ясно ли ти е ?Малко бавно схващате Вие дето пропагандирате свободната търговия!Явно сте увредени!
48
1
 
6
 
! Отговори
Joko преди 2 години
Какво страшно има ? Стоката е руска и руснците искат да и се плаща в местна валута РУБЛИ ! Който иска.... Зорлем никой никого не кара !
47
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руски газ, руски рубли. Ако щеш пич. Провокация е празната ти кpaтунa.
46
4
 
7
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
"Защо за последните 30 години Българите започнаха да живеят по-добре материално, след като има нещо загубено? А?"" Колко забавно,колко креативно,колко по евроТейски и неолиберално му-креативно и фалшиво.Чудя се на очите си ли дя варвам или на елейните неолиберални песнички,като гледам как хора ровят кофите за ***,за да намерят нещо за ядене или за новото явление наречено клошари,или за орешетените като затвор първи и втори етажи,бронираните врати,разрушените и ограбени селски къщи-благодат
45
0
 
2
 
! Отговори
До българин преди 2 години
Отразен е по-долу от кореспондента ви -виж 46
44
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До българин"САЩ смята да ни върне всичко загубено последните 30 години?"Защо за последните 30 години Българите започнаха да живеят по-добре материално, след като има нещо загубено? А?
43
5
 
4
 
! Отговори
българин преди 2 години
51, а защо не ни казваш, как Брежнев дотираше България и как Горбачов спря и дотации и ток дори? СССР многократно си върна евентуално взетото злато. Само че кажи ми, как САЩ ще ни върне за подкреапта относно имперската им политика? Как САЩ смята да ни върне всичко загубено последните 30 години?
42
7
 
4
 
! Отговори
българин преди 2 години
А къде е отразен протеста на Възраждане? Добър, лош. защо не го намирам? Що за сайт е това, който не отразява най-важното събитие на деня?
41
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с това злато бе калцун! Дори да е вярно идея нямаш колко реекспорт на руски ресурси е направила България от 1960 до 1988 година... И с каква печалба... Украинци смотани! В България медийното пространство е за Българи, не за поляци или украинци!
40
4
 
4
 
! Отговори
Star преди 2 години
А златото на БНБ което замина за Москва след ,,освобождението'' 1944г. понеже било ,,фашистко'', в какво ще ни го връщат? В левове или в рубли? Митрофанова е една голяма уста сипеща пропаганда,и разбира се поддържана от съвсем малък брой ,,руски фенове''.Така наречените от българските възрожденци,,дядо-ивановци''.За по не запознатите ще обясним какво е ,,дядо-ивановец''.Това небългарско същество днес се нарича ,,Възраждане'' което си е чиста проба болшевизъм,а пример в миналото е Киряк Стефчо.
39
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мартинчо, съзнаваш ли какви ги плещиш! Да изгоним Н.Пр. Посланика на Руската федерация! Заслужаваш да ти натрият устичката и другия крой на алиментарния тракт с много люта чушка! *** недооправен!
38
6
 
20
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Платените агенти на ЕС и САЩ бълват глупости.Постовете които заемат са им дадени от горопосочените работодатели.Те трябва да им бъдат верни иначе ще са извън борда.Предатели .Това е точната дума.Може да плащаме двайсеторно по скъп газ но важното е да сме единни със САЩ и ЗАпада и да прецакаме Русия.
37
2
 
0
 
! Отговори
До 22 Victoria преди 2 години
Търся те, Вики, ама за 3-4 нощи. Две не ме устройват.
36
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя па де се сложи. Ти самият си провокация бе ид... И кои бяха тия Демикратична България? Вече в проучванията дори са след Възраждане. При положение, че на възраждане дават винаги поне 30-40% по-малко. Айде да се скриват вече тия, че ги видяхме 30 години и повече какво нарпавиха с Родината ни!!!
35
11
 
4
 
! Отговори
Гаварит Вызражданье преди 2 години
Вайната в Украйна е инсинуация на Бай Дън. Земята е плоска. Путин е господар на света, а Капейкин - первый его заместитель. Митрофанова е национален герой на Былгария, за разлика от былгарите, които са нацианални предатели, защото влязоха в умиращия ЕС, а не в проспериращат Русия. Ще бием Киро, докато ни даде властта, защото ние сме с потри виШи, а той само с едно. Ако былгарите не щат да ни дадат всь власть - нам и России, ще набием жените им и ще протестираме всеки ден за мир и топли ватенки.
34
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като остане на глад и студ народа ще дойде при теб Мартин, да се храни и грее.
33
10
 
4
 
! Отговори
Гаварит Вызражданье преди 2 години
Рублата е еднствената конвертируема валута в целия свят и даже в Задунайская губерния, другите са фалшиви хартишки. Дъщерите на Путин случайно са попаднали в САЩ на път за руската Аляска. Кастадинов е герой от фронта. Ние сме с по три виШи.Всички информационни агенции по света са *** на ФАЩ. Не е важно какво казал тоя и оня, важно е какво казва Капейкин. Ще бием Киро, докато даде властта, Былгарите са национални предатели, защото не гласуват вкуупом за нас. Бай Дън им е промил мозъците. Ура
32
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как не разбраха, че Русия не иска газа в рубли, а иска парите депозирани в Газпромбанк в Русия - в каквато и да е валута. Просто не искат да се плаща в клонове в чужбина, където веднага ще им ги замразят.
31
3
 
16
 
! Отговори
Black Metal преди 2 години
Ти, Маутинчо и от Демонична България, сте се една сюрия ербап. Като си толкоз отворен, ходи кажи на Путин лично. Къде си ти, и къде е Путин? Страх те е, нали? Нормално - в проДАй България всички сте такива - страхливи хвалипръцковци. Бива ви само да врякате - като никому ненужни селски тетки...
30
8
 
4
 
! Отговори
Гаварит Вызражданье преди 2 години
Митрофанова е български опълченец, щерка на наш Митре. Световните информационни агенции са *** на ФАЩ. Земята е плоска. Война няма- инсинуация е. Буча е операция на извънземните антифашисти с подкрепата Путин, който след победата ще отстъпи световната власт на истинския победител, героя от фронта Кастадин Капейкин. Всички сме с по три виШи. Ще бием Киро, докато ни даде доброволно властта. Ако Былгария не ни даде властта, долу былгарите, ще набием жените им. Вся власть Капейкину, слава!